Tara: Europa / Germania

Adesea, calatorii se asteapta ca la Berlin sa gaseasca o alta jungla de beton. Insa a trecut epoca zidului iar aceasta este doar o idee preconceputa.

In partea de vest, cladirile moderne creeaza decorul unui oras cosmopolit care se potriveste perfect in imaginea noului mileniu. In acelasi timp, partea de est e un adevarat model de dezvoltare urbana a secolului XXI: betonul cenusiu comunist a fost inlocuit cu exemple stralucite de arhitectura care denota mai curand orientarea catre viitor si nu amintirea trecutului.

Mare parte din energia orasului vine chiar de la locuitori. Populatia a imbratisat oportunitatile post-zid si a transformat Berlinul intr-un loc extrem de interesant si de plin de viata. Ca si cand orasul ar vrea sa recupereze timpul pierdut, in baruri si restaurante vei descoperi ca berlinezii sunt foarte diferiti de felul in care populatia germana este perceputa in Europa.

 

Puncte de interes:

 • Tiergarten, una dintre cele mai renumite zone verzi din Germania
 • Impresionanta Poarta Brandenburg
 • Memorialul Holocaustului
 • Charlottenburg
 • Numeroase muzee si galerii de arta
 • Catedrala din Berlin
 • Gradina Zoologica
 • Piata Potsdamer un loc cu o multime de cladiri moderne si stralucitoare, zgarie-nori impresionanti si restaurante rafinate
 • Muzeul Pergamon
 • Faimosul Zid al Berlinului, simbol al razboiului
Tara: Europa / Germania

Tipul excursiei: Clasic

Nivelul de servicii: Superior

Gradul de solicitare fizica: 

Tara: Europa / Germania

Pret incepand de la:

 • Hotel The Regent 5*:  616 EUR/persoana
 • Hotel H10 Ku’damm 4*:  413 EUR/persoana
 • Hotel Gat Point Charlie 3*:  388 EUR/persoana

 

Ce este inclus:

 • Bilet de avion Bucuresti – Berlin si retur (zbor direct)
 • 3 nopti cazare cu mic dejun in hotelul ales
 • Asigurare de calatorie

 

Si ce nu este inclus:

 • Transferurile de la si catre aeroport
 • Mesele nespecificate ca incluse
 • Excursiile optionale

 

Activitati optionale:

Turul Berlinului cu bicicleta:
Experimenteaza Berlinul altfel! Berlin este un oras foarte prietenos pentru mersul pe bicicleta, trasatura de care vei profita din plin strabatand orasul pe bicicleta. Pe parcursul acestui tur vei vedea orasul si vei auzi povesti acoperind toate aspectele istoriei – unicat a Berlinului. Si desigur, pe traseu vei avea o multime de ocazii sa faci fotografii si sa cunosti ceilalti calatori. Intr-adevar, mergand cu bicicleta, vei putea acoperi tot trecutul istoric al Berlinului dar si prezentul sau eclectic intr-un singur tur relaxant. Vei explora istoria celui de-al treilea Reich nazist si trecutul din Razboiul Rece/comunism. Dar te vei aventura si in Berlinul din ziua de azi, aflat intr-o continua schimbare. Pana la sfarsitul jumatatii de zi, te vei distra admirand obiectivele turistice si vei gusta din plin atmosfera proprie Berlinului.

Durata turului: 4 ore 30 minute

Pret incepand de la: 34 EUR/persoana (inclusiv serviciile ghidului vorbitor de limba engleza si inchirierea bicicletei)

 

Tur clasic cu trabantul

Inainte de inceperea turului iti vei alege Trabantul visurilor. Dupa un scurt instructaj despre „secretele” schimbatorului manual cu patru trepte poti incepe: porneste motorul, treci schimbatorul intr-o treapta inferioara, elibereaza frana, apasa acceleratia si porneste! Imediat ce treci de prima curba vei fi pe deplin prins de febra Trabi. Cu cei 26 de cai-putere si viteza de 30 km/ora, te vei deplasa pe strazi in convoiul de trabanturi. Ghidul se va afla in masina din fata convoiului si va va povesti o multime de lucruri interesante despre trecut si prezent pe parcursul intregii excursii. Vei auzi ghidul in masina, direct in difuzor. Acest tur iti va permite sa cunosti orasul dintr-un alt punct de vedere. Dupa ce vei incheia aceasta aventura si vei acumula o multime de cunostinte noi vei primi propria „Licenta de conducere a Trabantului”.

Durata turului: 1 ora
Pret incepand de la: 88 EUR / persoana

Nota: Soferilor de trabant li se aplica limita de varsta (peste 18 ani). Te rugam sa ai la tine permisul de conducere. Pentru pasagerii din dreapta nu se aplica limita de varsta.

 

Turul Berlinului din Razboiul Rece 
Zidul Berlinului este, alaturi de Marele Zid al Chinei, una dintre cele mai mari structuri proiectate sa tina oamenii separati. Acest tur urmeaza drumul aproape fantomatic al Zidului, refacand unele din cele mai interesante fortificatii de granita de la turnurile garzilor la capcanele pentru tancuri. A fost conceput asa incat sa fie o reamintire a Razboiului Rece ce a tinut lumea intr-o stare de teroare timp de ani intregi si care s-a incheiat de curand. In mijlocul „Teritoriului Nimanui”, la faimosul punct de trecere Charlie, unde puterile din Razboiul Rece s-au infruntat la doar cativa metri distanta, vei primi descrierea detaliata a rutinei garzilor de frontiera, fortelor Aliate si Sovietice, Stasi si CIA.

Durata turului: 4 ore

Pret incepand de la: 22 EUR / persoana

 

Iti putem personaliza vacanta in functie de preferinte. Spune-ne doar ce-ti doresti.

Se aplica termenii si conditiile Exploratist Adventures.
Excursii similare


Scufundari cu rechini albi in Barcelona
De la 610 €

City Break Roma
De la 193 €

City Break Milano
De la 380 €

City Break Madrid – Premium
De la 210 €