Tara: America / Mexic

Cand te gandesti la incitanta intalnire cu un rechin alb, Insula Guadalupe din Mexic este o destinatie de top din lume pentu scufundari in cusca cu rechini albi. Cu zece ani in urma, aceasta locatie plina de rechini albi era neexplorata si relativ necunoscuta. Astazi, fani ai rechinilor albi din toata lumea vin pentru a observa conservarea mediului si rechinii celebri ale acestei noi Rezervatii a Biosferei.

Rechinii albi din Guadalupe au fost starurile unor emisiuni de televiziune, cum ar fi Saptamana Rechinilor si, mai recent, Marile migratii. Desigur, cu mult inainte ca rechinii sa fie staruri mass-media, erau cunoscuti pur si simplu ca “localnicii”.

Puncte de interes:

  • Scuba diving
  • Observarea rechinilor albi
Tara: America / Mexic

Tipul excursiei: Activ

Nivelul de servicii: Standard

Gradul de solicitare fizica: 3

 

Tara: America / Mexic

Ziua 1
Imbarcarea se face intre 21:00 – 23:00,  in seara dinainte de data expeditiei. Scafandrii, in general, vin cu o zi mai devreme pentru a profita de serviciul gratuit de transfer de la aeroport Baysides, locatia fiind situata la 7 minute de aeroportul international. De asemenea, scafandrii nostri se bucura de descoperirea Districtului lampilor de gaz din San Diego, unde se gasesc multe dintre restaurantele de top din California si locuri de divertisment situate la cateva minute de hotel. In general, se pleaca de la docuri de la 23:00 – 24:00. Timpul de calatorie pana la Guadalupe este de aproximativ 20 de ore.

Plecare se poate face si din Ensenada, Mexic.

Ziua 2
Vom ajunge in Guadalupe la aproximativ ora 9:00 am (ora mic dejun). Sosirea la insula este, si ramane, unul dintre momentele noastre preferate. Vom trece de piatra mare de la varful insulei, cunoscuta ca Punctul Norte sau Piatra inotatoarei de rechin, pe langa un mic golf, pana la  zona centrala cu rechini albi. La sosire, vom ancora, vom scufunda custile uriase de rechini si vom incepe operatiunile. Micul dejun este servit in bucatarie dupa care se arunca prima cusca.

Ziua 3
Daca vom decide sa incercam un alt site, ne mutam devreme si incepem operatiunile la rasaritul soarelui. Scufundari in cusca continua pe tot parcursul zilei si timpul de rotatie va fi marit. De obicei, vom sta in loc, echipajul noastru si capitanul navei stiu unde sa plaseze nava si locatiile in care sunt rechini. Ziua trei se va termina ca a doua zi , de acum veti fi in clasa expert al scufundatorilor cu rechini si veti sti ce culoare au ochiii rechinilor albi cu adevarat.

Ziua 4
Pana atunci, toata lumea va fi un profesionist vechi si se va bucura de lucruri intr-un mod relaxat. Cei din echipa ta de scufundatori in cusca cu rechini vor fi unii dintre cei mai buni prieteni ai tai. Echipele isi atribuie de obicei nume ca: “Salbaticii”, “Echipa Fluxul Intunecat”, si atunci cand este timpul pentru a face scufundari in cusca, echipa este pregatita si capabila, stiind unde se afla toate uneltele si cum sa se echipeze. Fotografii nostrii vor in stabili care este cea mai bun poza a excursiei, in timp ce scufundatorii  vor fi capabili sa masoare cu precizie,sa stabileasca sexul, si sa identifice fiecare rechin nou. In fiecare noapte oferim stick-uri de memorie, astfel diverse imagini se pot impartasi cu ceilalti. In acest fel fiecare scafandru merge acasa cu cele mai bune imagini, in urma unui efort de grup. Pleacarea va fi in jurul cinei.

Ziua 5
Calatoria inapoi spre San Diego si debarcarea la aproximativ 17:00 – 19:00 sau intoarcere in Ensenada, Mexic.


Tara: America / Mexic

Pret incepand de la 2.600 EUR / persoana

Ce este inclus:

  • 4 nopti de cazare la bordul barcii
  • toate mesele, snaks-uri, bauturi incluse
  • cinci zile de scufundari cu rechini
  • transferuri de la aeroport si inapoi

 

 Si ce nu este inclus:

  • asigurarea medicala si storno
  • mesele nespecificate ca incluse
  • zboruri dus-intors

 

Activitati optionale:

Iti putem personaliza vacanta in functie de preferinte. Spune-ne doar ce-ti doresti.

Se aplica termenii si conditiile Exploratist Adventures.

Excursii similare


Scufundari cu rechini albi in Cape Town
De la 2.210 €

Scufundari cu rechini albi in Barcelona
De la 610 €

Aventura in Peru pe Amazon
De la 1.400 €

Polul Nord si ursii polari
De la 3.600 €