Situata in extremitatea sudica a continentului african si inconjurata de doua oceane, Africa de Sud este o tara a contrastelor, un mix exotic de culturi, limbi, traditii. Ea se mandreste cu peisaje uluitoare, sate pitoresti de coasta si orase cosmopolite in care hoteluri si mall-uri luxoase se amesteca cu cartiere sarace. Relieful in Africa de Sud este de asemenea extrem de variat: de la platouri semidesertice la savana, munti si campii litorale. Aici este poate si cel mai bun loc de facut safari.

Africa de Sud gazduieste una dintre cele mai mari si mai cunoscute rezervatii naturale ale lumii, faimosul Parc National Kruger. In parc poti asista la un adevarat spectacol al vietii salbatice, prezenti fiind si uriasii Africii, supranumiti si “Big Five”: leul, leopardul, elefantul, bivolul si rinocerul.

In Africa de Sud se afla singurul canion “verde” al planetei: Canionul Blyde River, considerat una dintre marile minuni naturale ale lumii. Acesta uimeste prin vegetatia luxurianta, peisajele spectaculoase si pesterile sapate in stanca.

Cape Town (Capul Bunei Sperante), unul din cele mai frumoase si pitoresti orase, detine unele dintre cele mai renumite restaurante din lume, in ceea ce priveste preparatele din fructe de mare. Tot in Africa de Sud se afla si Johannesburg, denumit si “Orasul de Aur”, aici gasindu-se cea mai mare padure urbana din lume.

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Parcul National Kruger unde te poti aventura in safari alaturi de Marii Cinci, in zone salbatice neatinse
  • Insula Robben Island, unde Nelson Mandela a fost inchis timp de 27 ani si unde se afla o adevarata colonie de foci si pinguini
  • Muntele Table, unde se poate urca cu telecabina pentru peisaje uimitoare ale Oceanului Atlantic, insulelor si a unuia din cele mai frumoase orase din lume, Cape Town
  • Pesterile Sudwala considerate cele mai vechi pesteri ale lumii
  • Canionul Blyde River, un adevarat paradis terestru
  • Leaganul omenirii: Sterkfontein este unul din cele mai importante situri paleoantropologice ce ofera informatii pretioase legate de aparitia si evolutia umanitatii
  • Zululand, locul cel mai incarcat de traditie din Africa de Sud
  • Plaje frumoase, neatinse, perfecte pentru inot si relaxare la soare

Excursii in categoria Africa de Sud