Botswana este una dintre tarile ce nu trebuie ratate datorita contrastelor spectaculoase pe care le veti intalni acolo – oaza magica a Deltei Okavango, Parcul National Chobe cu campiile inundabile ierboase si Raul Chobe, Rezervatia Naturala Moremi cu varietatea impresionanta a speciilor de pasari, peisajul desertic din Savute si dealurile Tsodilo.

Raul Okavango se revarsa in nisipurile desertului Kalahari creand Delta Okavango, cea mai mare delta interioara din lume. Ea este cunoscuta ca “raul ce nu gaseste niciodata marea”, deoarece in loc sa se verse in mare ea curge usor inspre sud, intinzandu-se peste nisipurile desertului Kalahari. In cele din urma apa se evapora incet si o mica parte ajunge in lacul Ngami. Vietuitoarele din delta sunt foarte variate, de la pasari exotice pana la cheetah, lei, crocodili si hipopotami.

Parcul National Chobe este renumit pentru populatia mare de elefanti, poate cea mai mare din Africa. Raul Chobe este cel mai mare rau din sudul Africii si strabate Botswana la 70 de km in amonte de Cascada Victoria; este casa multor turme de hipopotami si crocodili de Nil.

Dealurile Tsodilo, considerate sacre de catre botswanieni, au devenit primul obiectiv al tarii inclus in lista Patrimoniului Mondial UNESCO; in afara de fauna abundenta incluzand bivoli, antilope, springbok si elefanti, cele patru dealuri uimitoare sunt casa celei mai mari si mai importante colectii de arta rupestra, continand peste 4500 de picturi majoritatea datand din anii 850-1000.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Intinderile nesfarsite de salbaticie neatinsa si neingradita, cu oportunitati inegalabile de observare a faunei
  • Una din cele mai mari populatii de animale salbatice din sudul Africii, incluzandu-i pe “Marii Cinci” (lei, leoparzi, elefanti, rinoceri, bizoni) sau rarul caine salbatic african aflat pe cale de disparitie
  • Plimbare de neuitat cu mokoro (canoe dugout ) pe apele cristaline ale Deltei
  • Privirea migratiei anuale a zebrelor din Botswana, in Savute si Linyanti
  • Delta Okavango, cea mai mare delta interioara din lume
  • Parcul National Chobe cu cele mai mari turme de elefanti din lume
  • Dealurile Tsodilo, numite si “Luvru al Desertului”, cu peste 4500 de picturi rupestre

Excursii in categoria Botswana