Daca Egiptul ar avea nevoie de o introducere, probabil s-ar incepe cu vestita civilizatie antica egipteana, despre care se banuieste ca este cea mai veche din lume. Apoi s-ar vorbi despre temple, hieroglifele, mumii, piramide si despre impresionantul fluviu Nil, primul ca marime din Africa.

Vei fi surprins sa descoperi ca legendarele piramide ale faraonilor constituie doar „varful iceberg-ului” arheologic. Mai putin cunoscuta, dar nu mai putin valoaroasa, este mostenirea medievala a Egiptului datorata anticelor biserici ortodoxe copte si islamice, manastirilor si moscheelor care imbogatesc peisajul egiptean. Anticele dinastii grecesti, romane, crestine si islamice au jucat un rol in sculptarea bogatiei arhitecturale a tarii.

Calatorind in Egipt, te va fascina agitatia din jurul nucleului medieval al orasului Cairo-ului, Luxor-ul – cel mai mare muzeu din lume aflat in aer liber, necropola Teba care se poate mandri cu unele dintre cele mai formidabile site-uri arheologice din lume.  Mai la sud, la Aswan, poti admira temple impozante, dar si unul din cele mai mare baraje artificiale din lume.

Plimba-te prin bazaruri, incearca scuba diving-ul in Marea Rosie, o croaziera romantica pe Nil in mici barci locale cu panze denumite„feluccas” si vei fi de acord cu noi, Egiptul este un taram plin de viata, sunet, efecte vizuale si incantare.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.


Excursii in categoria Egipt