Kenya este renumita pentru marea migratie anuala a milioane de erbivore ce traverseaza ecosistemul Serengeti, unul dintre cele mai vechi de pe pamant.

Migratia anuala este unul din cele mai frumoase spectacole ale naturii din lume – sute de mii de antilope gnu si zebre Burchells migreaza din Serengeti, spre Lacul Victoria iar apoi catre campiile intinse ale Rezervatiei Nationale Masai Mara in cautarea pasunilor. Odata inceputa, nimic nu poate opri agitatia, nici pradatorii, nici chiar latimea raului Mara unde antilopele gnu sau zebrele se ineaca sau cad prada crocodililor.

Fauna in Kenya este printre cele mai diversificate din Africa, aici gasindu-se peste 400 de specii de mamifere si peste 1000 de specii de pasari. Nesfarsita savana, ideala pentru safari, e populata de feline mari, lei cu coama neagra, turme de antilope, gazele, girafe, zebre, bivoli, elefanti, rinoceri si multe altele. Lacurile si raurile din rezervatia Masai Mara sunt locuri ideale pentru crocodili si hipopotami.

Numele tarii provine de la muntele vulcanic Kenya, al doilea cel mai inalt din Africa (5.199m), aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Marea migratie, un senzational spectacol al supravietuirii
  • Tribul Maasai ingrijindu-si turmele alaturi de animalele salbatice din Rezervatia Nationala Masai Mara
  • Rezervatia naturala Masai Mara cu cele peste 1000 de specii de pasari si peste 400 de specii de mamifere
  • Milioane de pasari flamingo pe malul lacului Nakuru
  • Frumoasa insula tropicala Lamu de pe coasta este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO
  • Scufundari langa recifele de corali la Mombasa

Excursii in categoria Kenya