Tanzania este capodopera Africii in ceea ce priveste peisajele – adevarate opera de arta. Este o tara uluitoare, cu o splendoare naturala deosebita, viata salbatica uimitoare, plaje seducatoareorase vechi fermecatoare, situri arheologice antice si minuni geologice.

Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt munte din Africa, se ridica din campiile aride, incoronat de zapada, fiind vizibil de la sute de kilometri.  Kilimanjaro sau “Muntele Luminii”, cum este numit de unele triburi africane, se ridica pana la 5895m, atragand milioane de turisti. Sa ajungi pe “acoperisul Africii” urcand pe Kilimanjaro este o experienta inimaginabila.

Craterul Ngorongoro – in limba locala insemnand gaura mare, este un crater urias format prin prabusirea peretilor unui vulcan. In acest mic colt de rai din Tanzania vietuiesc aproape toate speciile de animale intalnite in Africa de Est printre care lei, leoparzi, elefanti, rinoceri, hipopotami, zebre, bivoli, antilope sau gazele. Aici este singurul loc din Africa unde turmele nu migreaza.

Parcul National Serengeti ofera cel mai mare si mai frumos spectacol al vietii din lume, fiind gazda migratiilor anuale. Sute de mii de antilope gnu si zebre traverseaza campiile nesfarsite in cautarea pasunilor verzi, luptandu-se pentru supravietuire.

Toate te vor face sa te indragostesti de Africa.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Campiile nesfarsite Serengeti cu senzationalul spectacol al supravietuirii din timpul marii migratii
  • Captivantul crater Ngorongoro, considerat de unii drept a opta minune a lumii
  • Secole de istorie si cultura in legendarul Stone Town
  • Defileul Olduvai – unul dintre cele mai importante situri preistorice din lume, considerat locul de nastere al omului
  • Satele traditionale ale oamenilor din triburile Maasai
  • Exoticul arhipelag Zanzibar, cu plajele uimitoare si istoria sa fascinanta
  • Parcul National Tarangire cu aerul sau de taram nedescoperit, renumit pentru populatia de elefanti si feline

Excursii in categoria Tanzania