Buthan,  numit de locuitorii sai „Tinutul Dragonului Tunator”, este una din cele mai mici tari din lume. Situata in sudul Asiei, ofera peisaje incantatoare, de la campiile subtropicale din sud, la peisajul sub-alpin al inaltimilor himalayene din nord, unde exista varfuri muntoase care depasesc 7000 m.

Acest ultim mare regat hymalayan are ca repere importante siturile antice buddhiste din inima tinutului Bumthang Dzongkhag si vechea cultura tibetana in stil traditional. Considerata adesea un „paradis pamantean”, tara si-a pastrat de-a lungul timpului patrimoniul natural si mostenirea culturala intacte, fiind ferita de inflente externe datorita politicii practicate de guvernul regal, care a controlat in mod foarte strict numarul turistilor pana in anii ’60.

Calatoria in Bhutan va fi plina de surprize si iti va dezvalui o tara neobisnuita si fascinanta,  pornind si de la faptul ca aici progresul este definit si de Fericirea Nationala Bruta, tigarile sunt interzise, orezul are culoarea rosie, mancarea traditioanala este un curry din ardei iuti, televiziunea a fost introdusa in 1999. Merita sa admiri fascinanta flora si fauna a vaii Phobjika, varietatea de textile prezentate in diverse culori si modelele ce constituie o adevarata forma de arta, interesantul oras Trashigang, punct de pornire pentru calatoria spre estul tarii sau sa faci trekking pe traseele accidentate.

Locuitorii Bhutanului oscileaza intre lumea traditionala si cea moderna, de aceea in drumetiile tale e posibil sa vezi calugari scriind texte buddhiste antice pe calculator sau oameni in port traditional vorbind la telefonul mobil. Vizitand Bhutanul, vei face parte dintre cei privilegiati sa exploreze una din cele mai enigmatice tari din lume si vei juca un rol activ in eforturile intreprinse de acest regat medieval de a se alatura lumii moderne, desi ferm in mentinerea identitatatii sale culturale uimitoare si distincte.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Pitoreasca zona Gangte;
  • Manastire Taktshang (Adapostul tigrului), de langa Paro;
  • Muzeul National Paro;
  • Thimphu – singura capitala a lumii fara semafoare;
  • Vechile dzongs (manastiri fortificate) si manastirile din Thimphu;
  • Chomolhari (7314m), cel mai sacru munte al Bhutanului si Muntii Hymalaya;
  • Bumthang, aflat in centrul Bhutanului – inima culturala a tarii si caminul unora din cele mai importante situri buddhiste;
  • Festival Paro Tsechu, unul din cele mai mari din tara;
  • Targurile mesterilor populari bhutanezi;
  • Manastirea Taktsang, un important reper spiritual al bhutanezilor.

Excursii in categoria Bhutan


Aventura in Bhutan
De la 1993 €