Pentru multi oameni, Iordania incepe si se termina cu orasul antic, magic : Petra. Si este usor de inteles, Petra este, fara indoiala, unul din cele mai spectaculoase obiective turistice din Orientul Mijlociu, aflat in competitie cu Machu Picchu sau Wat Angkor pentru titlul de cel mai dramatic “Oras Pierdut”.  Ne permitem un sfat: nu rata acest oras!

Cu toate acestea, exista multe alte lucruri de vazut in Iordania – ruinele oraselor romane, castelele cruciatilor, cetatile din desert si situri biblice cu puternice influente: raul unde a fost botezat Isus, cetatea in care Irod l-a decapitat pe Ioan Botezatorul si varful muntelui unde Moise si-a indreptat privirea asupra “Taramului Fagaduintei”. In Iordania si in zilele noastre, vei fi surprins sa vezi o multime de oameni purtand haine lungi, fluide, manandu-si turmele peste desertul atemporal, desprinsi parca din alte vremuri.

Dar exista si contrast. Capitala Iordaniei, Amman, este un oras arab modern si divers din punct de vedere cultural, la ani-lumina departare de cliseele unui Orient Mijlociu exotic. Tara ofera unele din cele mai mari aventuri din regiune, dar si forme de relief variate si incredibile, de la nisipurile rosii ale desertului Wadi Rum la apele albastre stralucitoare si pline de corali ale Golfului Aqaba; de la wadi bogate, pline de palmieri, la Marea Moarta.

Iordanienii sunt un popor mandru si patimas care isi intampina vizitatorii cu bratele deschise. In Iordania, probabil cea mai sigura si mai stabila tara din regiune, vei fi primit mereu cu politete si ospitalitate.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Orasul Petra, o comoara a lumii antice ascunsa in spatele unei bariere aproape impenetrabile de munti stancosi, ofera peisaje incomparabile, care il fac cel mai maiestuos si mai impunator sit vechi ce a rezistat pana in zilele noastre. Situl inclus in Patrimoniu Mondial UNESCO, surprinde vizitatorii din toate colturile lumii.
  • Madaba este un oras renumit pentru mozaicurile sale spectaculoase bizantine si umayyad. Aici se gaseste si o harta a tarii Sfinte, datand din secolul VI, din perioada bizantina. Piesele din piatra locala, viu colorate, descriu dealuri si vai, sate si orase pana la Delta Nilului.
  • Muntele Nebo ofera o priveliste spectaculoasa de-a lungul vaii Iordanului si asupra Marii Moarte. Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si  spre Tara Sfanta, in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca.
  • Castelul Kerak, un vechi avanpost al cruciatilor este un exemplu al „geniului militar arhitectural” al acestora. In timp ce citadela impresionanta vazuta in zilele noastre, dateaza din secolul XII, cetatea cu acelasi nume, dateaza din timpuri biblice.
  • Wadi Rum este una dintre atractiile turistice principale din Iordania fiind peisajul desertic cel mai uimitor din lume. O calatorie la Wadi Rum poate fi descrisa ca o calatorie spre o alta lume, un loc intins, tacut, atemporal si de o frumusete ciudata.
  • Orasul Aquaba este locul unde fantezia, soarele si marea intalnesc farmecul si atmosfera timpurilor antice. Aici iti poti imagina ca te afli in orice vremuri, moderne sau de mult apuse. Snorkeling, schi nautic, windsurfing, para-sailing, pescuit si o varietate de sporturi nautice, inclusiv un scuba diving de neegalat, sunt doar cateva dintre activitatile la care turistul poate lua parte. Principala atractie a Aquaba o constituie uimitoarea lume submarina, cu unele dintre cele mai spectaculoase recife de corali de pe glob, populate de pesti multicolori.

Excursii in categoria Iordania