Mongolia este o tara fascinanta cu un peisaj deosebit in care se amesteca intinderile vaste ale desertului Gobi, muntii inzapeziti din Bayan Ölgi, stepe intinse intrerupte de dealuri, cheile dramatice si lacuri scanteietoare din Khövsgöl. La toate acestea se adauga temple budiste, ruine misterioase, viata salbatica abundenta, ospitalitatea legendara a poporului mongol, casele nomade si sentimentul de libertate.

Chiar daca Mongolia se apropie de Occident prin legaturile economice si culturale, vechile traditii supravietuiesc si natura salbatica este in mare parte intacta. Fara garduri sau proprietati private pentru a restrictiona miscarea unui calator, Mongolia este o destinatie perfecta pentru cei care cauta sa evadeze intr-o alta lume.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Capitala Ulaanbaatar, cunoscuta ca Ulan Bator (Eroul rosu), gazduieste cateva dintre cele mai importante muzee, biblioteci, parcuri si edificii culturale din tara: Palatele Nogon, multiple pagode, Marea Pagoda, manastiri budiste sau Marele Altar Lamaist Obo
  • Valea Sacra a Raului Tuul, unul dintre cele mai mari din tara
  • Parcul National Terelj, unde se afla Muntii Gorki, Turtle Rock si Raul Terelj
  • Ruinele orasului Kharakhorum, mareata capitala a imperiului mongol din secolul XIII
  • Desertul Gobi, habitat al unor animale ca: magarul salbatic mongol, camila salbatica, leoparzi albi sau ursul Gobi – singura specie de urs adaptata la viata de desert, aflata pe cale de disparitie

Excursii in categoria Mongolia