Thailanda este o destinatie exotica ce ofera calatorilor posibilitati diverse de a petrece vacanta. Indiferent daca iti doresti o experienta culturala sau culinara, sa incerci o eco-aventura sau pur si simplu sa te relaxezi, calatoriile in Thailanda au cate ceva pentru fiecare.

Se spune ca Thailanda uimeste prin varietate. Capitala, Bangkok, este un oras cosmopolit si un adevarat paradis al shoppingului. In aceasta aglomerare urbana hiperactiva vei descoperi preparate delicioase, monumente istorice si vei fi tentat sa vanezi chilipiruri in pietele locale.

Pentru a simti aroma vremurilor indepartate viziteaza nordul relaxat, plin de profunzime si original al Thailandei, taramul vechilor regate fondatoare ale tarii si al celebrelor temple budiste, sau capitala antica Ayutthaya. Daca vrei sa faci ceva extravagant, incearca o plimbare calare pe elefant.

Sudul idilic al Thailandei, cu plajele sale linistite, apele cristaline si insule cu peisaje spectaculoase exercita o atractie deosebita pentru cei care cauta o escapada romantica dar si pentru iubitorii sporturilor de apa. Kayaking pe mare, snorkelling, scuba diving si jet skiing sunt doar cateva dintre activitatile care se pot practica pe principalele plaje.

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Marele Palat, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok este un complex arhitectural magnific, simbol al Familiei Regale Thailandeze. Aici poti admira cateva cladiri impresionante printre care si Wat Phra Kaeo (Templul de Smarald al lui Buddha), care gazduieste una din cele mai vechi si mai faimoase statui ale lui Buddha.
  • Wat Arun (Templul Apusului), construit in cinstea zeului indian al apusului Aruna, este unul din cele mai remarcabile temple din Bangkok. Turnul central al monumentului straluceste in lumina soarelui datorita incrustatiilor sale cu sticla colorata si portelan chinezesc.
  • Wat Pho (Templul lui Buddha culcat), probabil cel mai interesant templu din Thailanda, combina istoria cu stiinta medicala, fiind un centru pentru meditatie si instruire in masajul thailandez traditional. Fondat in secolul XVI, este unul din cele mai vechi si mari temple din Bangkok. Wat Pho gazduieste celebra statuie a lui Buddha culcat, cea mai mare din Thailanda masurand peste 45 de metri si spectaculoase inscriptii de marmura care descriu anatomia de baza a corpului uman si tratamente medicale.
  • Ayuthaya, parc istoric inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, te va impresiona. Plimbandu-te printre ramasitele templelor si palatelor orasului, iti vei putea da seama de grandoarea vechiului oras, odinioara punctul principal al comertului asiatic si a doua capitala a Siamului.
  • Koh Tao, sau Insula Broastei Testoase, este o mica insula localizata langa malul estic al Golfului Thailandei. Este unul din cele mai populare destinatii pentru invatarea diving-ului din lume. Practicand aici divingul, vei putea admira o varietate impresionanta de specii marine cum ar fi corali, broaste testoase, pesti barracuda si numerosi pesti mici.
  • Phang Nga Bay, considerata una din atractiile de top din Thailanda, se poate lauda cu unele din cele mai pitoresti peisaje ale tarii. Exploreaza spectaculoasele pesteri, grotele acvatice si insulele calcaroase, incercand o plimbare cu kayacul pe mare.
  • Faimosul Bazar de noapte Chiang Mai intins pe o arie larga, de-a lungul trotuarelor, în interiorul clădirilor și in jurul templelor, nu trebuie ratat. Aici poti gasi obiecte de artizanat, arta, îmbrăcăminte, o gama variata de produse importate precum și un număr de mari centre comerciale moderne.

Excursii in categoria Thailanda