Tibet este unul din cele mai frumoase si misterioase locuri din lume. Muntii Himalaya ridica altitudinea medie a regiunii la peste 4000 de metri peste nivelul marii, punctul maxim fiind celebrul Varf Everest, la granita cu Nepal. Centrul cultural si una dintre opririle obligatorii pentru orice vizita in Tibet este orasul capitala Lhasa. Un oras plin de suflet si inchis in sine, Lhasa este casa lui Dalai Lama, locul de unde se gestioneaza politica regiunii si zona in care ajung cei mai multi turisti la prima vizita. Desi este de departe cel mai populat si diversificat oras din Tibet, nu e exclus sa fii singurul turist care se plimba pe strazi. Pentru moment.

Simbolul predominant al Lhasei si al Tibetului per total este Palatul Potala. Multi credinciosi fac pelerinaje pana la palat ca sa vada locul de odihna ai fostilor Dalai Lama si pentru a lasa ofrande la numeroasele altare din interior. Candva sediul guvernului din Tibet, palatul ramane un simbol puternic pentru localnicii care spera redobandirea autonomiei. Nicaieri nu este mai evident decat in structura orasului insusi, delimitat clar intre orasul vechi tibetan in est si partea majoritar chineza in vest.

Un alt memento fascinant al istoriei Tibetului este Templul Jokhang, la 1,5 km est de Palatul Potala. La cel mai vizitat templu din Tibet, fluxul constant de credinciosi facand pelerinajul cu o devotiune aproape medievala se amesteca cu spectacolele de strada, iar rezultatul este una din cele mai dinamice privelisti din Tibet.

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Lhasa, casa lui Dalai Lama
  • Palatul Potala
  • Templul Jokhang
  • Gyangtse, un oras suta la suta Tibetan
  • Fortareata Djong
  • Manastirea Tashilumpo, un colegiu de logica si filosofie tibetana
  • Muntele Everest, cel mai inalt munte din lume

Excursii in categoria Tibet