Desi au multe in comun din punct de vedere istoric, cele 3 tari, Letonia, Lituania si Estonia au limbi si culturi cat se poate de diferite.

Orasul medieval fortificat Tallinn, capitala Estoniei, domina strategic Golful Finlandei. In timp ce strabati strazile acestui oras, serpuind pe langa ziduri medievale, lacase de cult si casele vechi ale negustorilor vei observa influentele slave, scandinave si germanice amestecate cu stilul traditional eston in arhitectura, muzica si cultura.

Orasul vechi Riga, capitala Letoniei, dateaza din secolul al XIII-lea. Multe secole mai tarziu, stilul Art Nouveau a cucerit Riga si astazi orasul este considerat cel mai reprezentativ pentru acest stil arhitectural din Europa. Urca pana in varful turlei la Biserica Sf. Petru pentru o vedere de ansamblu a acestui minunat “Paris al nordului”.

In Lituania, cea mai sudica, mai mare si mai populata tara baltica, capitala este Vilnius, fondata in secolul al XIV-lea. Este o adevarata rascruce culturala, cum se poate vedea din colectia bogata de cladiri in stil gotic, renascentist, baroc si clasic, care au obtinut pentru Vilnius statutul de sit cultural UNESCO.

 

Alege una din destinatiile de mai jos si rezerva-ti excursia! Daca nu ai gasit ceea ce cautai, spune-ne ce-ti doresti si vom gasi o destinatie special pentru tine.

  • Tallinn, capitala Estoniei, cea mai veche capitala din nordul Europei
  • Riga, capitala Letoniei, al doilea port ca marime din zona Baltica, situat la gura de varsare a raului Daugava
  • Orasul Liepaja, din Letonia, in care se afla un buncar unde se pot vedea echipamente de masurare a radiatilor si diverse documente si ilustratii
  • Fermecatorul oras Vilnius, capitala Lituaniei

Excursii in categoria Tarile Baltice