Tara: Europa / Romania

Exploreaza Romania pe judete:

Aventura in Brasov – Castele, cetati si fortarete

Situat in sud-estul Transilvaniei, in interiorul arcului carpatic, judetul Brasov imbina armonios frumusetea naturala cu valorile culturale si istorice. Prezenta omului a fost semnalata inca din perioada anilor  60.000 – 40.000 i.e.n, dacii cumidavensi fiind locuitorii acestui judet. Zona a cunoscut, astfel, inca din cele mai vechi timpuri o vasta inflorire, dezvoltandu-se aici comertul, mestesugurile, arta si arhitectura.

Orasul Brasov spune o fermecatoare poveste medievala. Cu o bogata valoare culturala si arhitecturala, Brasov este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din tara.

Puncte de interes:

 • Castelul Bran
 • Cetatea Rasnov
 • Biserica fortificata Prejmer – sit UNESCO
 • Orasul Brasov
 • Biserica Neagra
 • Prima Scoala Romaneasca
 • Cetatea Fagarasului
 • Cetatea Rupea
 • Biserica Foritificata Viscri – sit UNESCO
 • Satul Viscri
Tara: Europa / Romania

Tara: Europa / Romania

Tipul excursiei: Tineri

Nivelul de servicii: Standard

Gradul de solicitare fizica: 

Tara: Europa / Romania

Ziua 1 

07:00 Plecare din Bucuresti cu autocarul. Intalnire Piata Unirii, Hotel Horoscop

10:30 Sosire in judetul Brasov

10:45 Vizitarea Castelului Bran

La 30 de km de orasul Brasov, intre muntii Bucegi si Piatra Craiului, se inalta mandru Castelul Bran.  Impunator prin turnurile sale si plin de mister datorita mitului Dracula creat de scriitorul irlandez Bram Stocker, Castelul Bran este faimos in lumea intreaga.

12:15 Pornire spre localitatea Rasnov

12:30 Check-in Hanul Lupilor

13:00 Servirea pranzului la han

14:30 Vizitarea Cetatii Rasnov

Situata la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov pe un deal calcaros inconjurat de padure, Cetatea Rasnov este una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania.

16:00 Demonstratie de tir cu arcul si aruncare cu toporul in cadrul Cetatii Rasnov

18:00 Servirea cinei in cadrul hanului

19:00 Timp liber in localitate / Optional echitatie in cadrul hanului

 

Ziua 2 

07:45 Servirea micului dejun

09:15 Pornire spre Biserica fortificata Prejmer

10:00 Vizitarea Bisericii Fortificate Prejmer, sit UNESCO

Perfect conservata de-a lungul timpului, Biserica Fortificata Prejmer este cea mai puternica biserica-fortareata medievala din Estul Europei, intrand in anul 1999 in patrimoniul mondial UNESCO.

11:15 Vizitarea orasului Brasov – tur urban cu ghid (Vladutz – World Wide Romania)

Orasul Brasov spune o fermecatoare poveste medievala. Cu o bogata valoarea arhitecturala si culturala Brasov este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din tara.

13:30 Servirea pranzului in oras

14:45 Pornire spre Tara Fagarasului

16:30 Vizitarea Cetatii Fagarasului

Construita in anul 1310 pe locul unei foste cetati din lemn, Cetatea Fagarasului a devenit centrul unuia dintre cele mai mari domenii din Transilvania care la 1632 cuprindea 52 de sate. Astfel, cetatea a ajuns sa fie considerata una dintre cele mai puternice fortarete din Transilvania.

18:00 Pornire spre orasul Rasnov

19:00 Servirea cinei in cadrul hanului

20:00 Timp liber in oras / Optional echitatie in cadrul hanului

 

Ziua 3 

08:00 Servirea micului dejun

09:30 Check-out de la Hanul Lupilor

10:00 Pornire spre Cetatea Rupea

11:30 Vizitarea Cetatii Rupea

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, primele semne de asezari omenesti datand din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.e.n.). Este construita pe un masiv de bazalt in zona rezervatiei geologice Dealul Cohalm – “Bazaltele de la Rupea”.

13:00 Pornire spre satul traditional Viscri – parte din patrimoniul UNESCO

Satul Viscri este un colt de rai aflat in apropierea Sighisoarei. Peisajele pitoresti impreuna cu traditiile si obiceiurile locale l-au determinat pe Printul Charles sa isi cumpere in 1996 o casa in localitate. Dintr-un sat izolat, Viscri a devenit cunoscut in Europa, Printul Charles laudand in numeroase interviuri frumusetea satului din Transilvania.

13:30 Vizitarea bisericii fortificate din Viscri

Construita in sec. XIII, Biserica fortificata din Viscri surprinde prin frumusetea constructiei sale, fiind adaugata in anul 1999 in patrimoniul mondial UNESCO.

14:30 Servirea pranzului traditional – Viscri 195

16:00 Vizitarea mesterului fierar din Viscri

16:45 Plecare spre Brasov

18:15 Timp liber in Brasov

19:00 Plecare spre Bucuresti

22:30 Sosire in Bucuresti. Piata Unirii, Hotel Horoscop

Tara: Europa / Romania

Pret fix de 270 EURO ( 1215 LEI ) / persoana – Grup 20 de persoane

 

Ce este inclus:

 • Transferurile si transportul conform itinerariului (incluzand cheltuielile soferului, combustibil, taxe si parcari).
 • Cazare 2 nopti -  Hanul Lupilor*** – Rasnov
 • Mese incluse: 2 mic dejunuri, 1 pranz la restaurant in Brasov, 1 pranz traditional la Viscri 195, 2 cine la Hanul Lupilor
 • Ghid de calatorie
 • Tur cu ghid al orasului Brasov – (Vladut – World Wide Romania)
 • Demonstratie de tir cu arcul
 • Demonstratie de aruncare cu toporul
 • Vizitarea mesterului fierar din Viscri

Ce nu este inclus:

 • Bauturi si bacsisuri
 • Mesele nespecificate ca incluse
 • Taxele de intrare la castele, cetati, fortarete etc.
Tara: Europa / Romania

Castelul Bran

Construit initial ca o cetate de aparare impotriva invaziilor popoarelor migratoare, de catre Cavalerii Teutoni, constructia a suferit numeroase modificari, printre care si adaugarea turnurilor sale impunatoare. Intrata in proprietatea Reginei Maria in anul 1920 cetatea a fost transformata in castel.

Scarile inguste ale castelului duc prin 60 de camere, multe dintre ele fiind legate de pasaje subterane care adapostesc colectii de mobilier, arme si armuri datand din epoca medievala.

Castelul Bran este plin de mister si datorita mitului Dracula creat de scriitorul irlandez Bram Stocker. Desi acesta nu a fost niciodata in Transilvania, pe baza cercetarilor si a imaginatiei sale bogate, scriitorul a creat faimosul mit al contelui Dracula. Asocierea personajului sau principal este facuta cu imaginea domnitorului Valahiei – Vlad Tepes, care datorita pedepsirii negustorilor germani din zona Brasovului care refuzau sa ii plateasca darile este cunoscut drept un domnitor caruia ii placea varsarea de sange.

 

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov detinea o pozitie strategica ce ofera accesul in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Datorita acestei poziti, cetatea a fost atacata de-a lungul timpului de popoarele migratoare si de puternicul Imperiu Otoman. Singura sansa de supravietuire a locuitorilor din zona era refugierea in spatele zidurilor cetatii fortificate.

In interiorul acesteia se poate vizita Muzeul de Arta Feudal in care se gasesc expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului si cateva obiecte neobisnuite pentru timpul nostru dar comune pentru perioada medievala precum: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonerilor.

 

Orasul Brasov

Brasovul a fost atestat documentar in anul 1235 si a fost cel mai important oras al Transilvaniei datorita pozitionarii sale geografice privilegiate in Evul Mediu, dominand viata economica in secolele XIV-XVI.

Bresle puternice (aurarii, tesatorii, postavarii, armurierii, fierarii, aramarii si cositorarii) au facut ca Brasovul sa nu ramana doar un punct al comertului de tranzit, ci sa devina si un infloritor centru mestesugaresc. Locuitorii au construit aici ziduri de cetate si bastioane, turnuri de supraveghere si de paza, depozite si piete, ateliere si pravalii, hanuri, biserici si spitale, toate dupa moda oraselor medievale europene.

Brasovul pastreaza si astazi un vechi patrimoniu arhitectural care a rezistat trecerii timpului, putand fi admirate aici mai multe stiluri specifice vremurilor respective.

 

Biserica fortificata Prejmer

Biserica Fortificata Prejmer a fost construita in anul 1218 de catre Cavalerii Teutoni.

Prejmerul era prima localitate care primea loviturile turcilor veniti prin pasul Buzau. Astfel, dupa ce regele Sigismund de Luxemburg a dispus ridicarea unor sisteme de aparare in Tara Barsei, a inceput fortificarea bisericii prin ridicarea unei incinte inalte si puternice inconjurata de un sant lat de apa. Cetatea, cladita in forma de cerc, avea ziduri groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioane, porti de fier si poduri care se ridicau in caz de primejdie. In cetate se afla un dispozitiv de lupta neobisnuit: vestita „Orga a morti”. Aceasta era formata din mai multe arme asezate la un loc ce trageau simultan si produceau dusmanului o mare panica si pierderi grele.

 

Cetatea Fagarasului

Cetatea Fagarasului a fost ridicata initial in scop de aparare. Construita pe trei etaje, cu cinci turnuri impunatoare, ea este inconjurata de un sant adanc care in vreme de razboi putea fi usor umplut cu apa de un parau din apropiere. Un pod rabatabil este singurul punct de acces in interior.

Cetatea a fost folosita ca resedinta nobiliara si princiara, devenind celebra in momentul preluarii de insusi Mihai Viteazul. Ulterior, Domnitorul a donat-o sotiei sale Doamna Stanca, care a folosit-o drept resedinta timp de an. Astfel, locatia a ajuns sa fie cea mai cautata pentru balurile Transilvaniei, fiind perioada de glorie a edificiului.

In anul 1726, dupa patrunderea armatei imperiale austriece in Transilvania, Cetatea Fagarasului devine garnizoana si este ulterior transformata in cea mai temuta inchisoare din Transilvania.

 

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea se mandreste cu o forma deosebita de spirala ascendenta si un ansamblu format din trei cetati: Cetatea de Jos (construita in sec. XVII), Cetatea de Mijloc (sec. XV) si Cetatea de Sus (sec. XII-XIV). Ridicata la intersectia drumurilor dintre Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, Rupea este atestata pentru prima oara documentar in anul 1324 (Castrum Kuholm). Cetatea este prevazuta cu turnuri, bastioane si drumuri de straja si a servit atat ca fortificatie, cat si ca loc de refugiu pentru populatia satelor din imprejurimi in fata repetatelor asedii. In 1688, cetatea a fost ocupata si reparata de austrieci, care si-au instalat aici o garnizoana. Dupa pierderea rolului defensiv, cetatea a ramas in grija comunitatii care executa unele lucrari de intretinere, semnalate pe tot parcursul sec. XIX. Lucrarile ample de restaurare intreprinse intre anii 2011 – 2013 au repus cetatea in circuitul turistic.

 

Satul Viscri

Satul Viscri este un colt de rai aflat in apropierea Sighisoarei. Peisajele pitoresti impreuna cu traditiile si obiceiurile locale l-au determinat pe Printul Charles sa isi cumpere in 1996 o casa in localitate. Dintr-un sat izolat, Viscri a devenit cunoscut in Europa, Printul Charles laudand in numeroase interviuri frumusetea satului din Transilvania.

 

Biserica fortificata Viscri

Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este format din biserica, incinta fortificata, cu drum de aparare, doua turnuri, doua bastioane, turn de poarta si doua ziduri de aparare.

In cadrul bisericii se afla si un mic muzeu cu unelte si alte obiecte traditionale: fus cu pristina, vase vechi, cizme pentru femei din piele de capra, razboi de tesut, scandura pentru spalatul rufelor, furca de tors cu caier din canepa si fus, foarfeci, chei, obiecte decorative, haine populare etc.

 

Parteneri

 

World Wide Romania

World Wide Romania promoveaza frumusetea tarii noastre si valorile romanesti, oferindu-ne zilnic motive sa ne iubim tara.

 

Hanul Lupilor

Complexul turistic Hanul Lupilor este amplasat in statiunea climaterica Rasnov, intr-un decor natural de vis, cu acces la Raul Mare, la 15 km departare de Brasov si la doar 10 km de statiunea montana Poiana Brasov. Turistii se vor bucura aici de o multitudine de posibilitati de agrement si de petrecere a timpului liber.

Timpul pare ca este in continuare intr-o mare cursa…dar, la Hanul Lupilor se odihneste, pentru ca este coplesit  de frumusetea peisajului oferita de:  Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului, lacul de la Han…

Dupa ce va desprindeti de vraja locului, va puteti bucura in cadrul Hanului de: piscina, pastravarie, pescuit, echitatie, plimbari cu sania si restaurant.

 

Pensiunea Viscri 195

In judetul Brasov, in satul Viscri care adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, inscrisa pe lista patrimoniului mondial Unesco, se afla Pensiunea Viscri 195.

Construita in anul 1934, renovata si reconditionata, aceasta isi pastreaza farmecul si stralucirea  de odinioara.

Mobilierul din lemn, lazile de zestre si dulapurile pictate manual, patul traditional sasesc cu sertare va aduce intr-o atmosfera rustica si o lume de poveste.

 

Excursii similare


Aventura cu bicicletele in Transilvania
De la 150 €

Adventure in Valcea
De la 240 €

Adventure in Bucharest
De la 295 €

Aventura cu bicicletele in Harghita
De la 280 €