Tara: Africa / Botswana

Descopera varietatea animalelor salbatice si peisajele pline de contraste din Botswana in acest safari de 10 zile plin de aventura. Cu aceasta ocazie o sa experimentezi romantismul noptilor in Africa sub panza de cort in taberele de corturi asa cum o faceau Meryl Streep si Robert Redford in filmul Out of Africa.

O sa explorezi Parcul National Chobe, de la imensele turme de elefanti si bizoni pe tarmul raului Chobe la frumusetea arida a zonei de desert Savute. Expeditia continua cu salbaticia indepartata a Mlastinilor Linyanti si a lagunelor marginite de papirus, trestie si copaci impunatori.

Aventura se incheie in Botswana printre padurile, lagunele, campiile inundabile si insulele Rezervatiei Moremi, care se intinde adanc in interiorul faimoasei delte Okavango.

 

Puncte de interes:

 • Parcul National Chobe, cu turmele mari de bivoli si elefanti
 • Regiunea arida Savute, faimoasa pentru migratiile sezoniere ale zebrelor
 • Diversitatea exceptionala a speciilor de pasari din mlastinile Linyanti
 • Renumita rezervatie naturala Moremi
Tara: Africa / Botswana

Tipul excursiei: Clasic

Nivelul de servicii: Superior

Gradul de solicitare fizica: 

Tara: Africa / Botswana

Zilele 1-2: Parcul National Chobe

Acest safari incepe la Aeroportul Victoria Falls in Zimbabwe si se termina la Aeroportul Maun din Botswana.

La sosirea pe Aeroportul Victoria Falls vei fi intampinat de un membru al echipei. De acolo, vei calatori catre tabara izolata de langa raul Chobe.

Visul oricarui pasionat de fauna, Parcul National Chobe este cunoscut drept o rezervatie naturala de top, si casa celei mai mari comunitati de elefanti. De-a lungul anului, turmele de bivoli si elefanti pot fi vazute la marginea apei, adapandu-se, numerele ajungand la sute si mii in timpul sezonului uscat. Doua specii de antilope endemice, puku si Chobe bushbuck, nu pot fi vazute altundeva in Botswana decat pe malurile raului Chobe.

Veti petrece doua nopti sub cerul Africii intr-un cort cu baie interioara, grup sanitar separat si dus in aer liber cu apa calda disponibila la cerere.

 Zilele 3-4: Savute sau Parcul National Moremi

Vei calatori cu masina cu sofer dincolo de granita la Kasane, de unde un avion mic te va duce la aerodromul Savute sau Khwai, in functie de care tabara este deschisa in acea perioada a anului. Tabara de la Savute este deschisa din martie pana in septembrie iar Moremi, din septembrie pana in ianuarie.

La Savute se gasesc unele dintre cele mai mari populatii de animale din sudul Africii. Situata in faimosul Parc National Chobe, este cunoscuta pentru numarul mare de lei. Peisajul arid de la Savute, cu aspectul de desert si ochiurile de apa facute de om, este surprinzator de frumos.

Singura rezervatie naturala din Delta Okavango, Moremi este alcatuita din canale fascinante, insule si lagune si este considerata una dintre cele mai frumoase rezervatii din Botswana. Observarea faunei este excelenta tot timpul anului.

Se vor face iesiri de observare a faunei si peisajelor minunate in vehicule de safari 4×4 semideschise, de doua ori pe zi, cu locuri la geam garantate.

Zilele 5-6: Parcul National Chobe

Zbor de la Aerodromul Savute la Aerodromul Saile.

Linyanti este o bijuterie ascunsa, ferita in coltul de nord-est al Parcului National Chobe. Datorita pozitiei retrase, regiunea neatinsa Linyanti este formata din canale si lagune, paduri riverane, copaci uriasi si insule cu palmieri. Legata de delta Okavango prin gura de varsare Selinda, este renumita drept una dintre cele mai bune zone de observare a faunei din zona, sustinand o mare varietate de specii de animale: turme mari de elefanti, bivoli si zebre.

Bucura-te de privelistea spectaculoasa din cort in tabara exceptionala Linyanti, pe tarmul mlastinilor Linyanti, pentru urmatoarele doua nopti. Sederea ta va include toate mesele, toate bauturile (mai putin bauturile alcoolice premium de import si sampania) si o multime de aventuri cu fauna locala, incluzand iesiri de observare cu masina, safari pe jos, cu ghid si excursii de seara.

Ziua 7-9: Parcul National Moremi

Un nou zbor te va duce la Aerodromul Khwai.

Singura rezervatie declarata din Delta Okavango, frumoasa Rezervatie Naturala Moremi se bucura de cel mai divers habitat si cele mai multe populatii de animale din Botswana. Rezervatia se intinde peste aproape un sfert din Delta Okavango  si include peisaje superbe de padure, lagune, campii inundabile si insule. Speciile rezidente includ lei, gheparzi, leoparzi, elefanti, caini salbatici, zebra, lechwe rosii si multe altele.

Tabara semipermanenta de corturi stil Hemingway de la Khway va fi casa ta pentru urmatoarele doua nopti. Sederea ta va include toate mesele, toate bauturile (mai putin marcile premium) si o serie de plimbari cu masina in natura, safari pe jos cu ghid si excursii de seara, dar si o vizita la fascinantul sat autohton Khwai.

Ziua 10: Plecarea

Plecare.

Tara: Africa / Botswana

Pret incepand de la 4.000 EUR / persoana

Ce este inclus:

 • Cazare in camera Twin / Single
 • Mesele mentionate in itinerar
 • Bauturi – marci locale (marcile premier sunt disponibile contra cost)
 • Zboruri cu aeronave usoare conform programului
 • Excursii de observare a faunei organizate de taberele sau complexele care asigura cazarea.
 • Taxa de intrare in Parcul National
 • Servicii de curatatorie
 • Asigurare pentru evacuarea in caz de urgenta medicala

 

Si ce nu este inclus:

 • Gratuitati sau obiecte de uz personal
 • Mesele si bauturile nespecificate in program
 • Vizele (te rugam sa te informezi riguros asupra conditiilor de calatorie in tarile pe care urmeaza sa le vizitezi)
 • Zborurile internationale

 

Activitati optionale:

Iti putem personaliza vacanta in functie de preferinte. Spune-ne doar ce-ti doresti.

Se aplica termenii si conditiile Exploratist Adventures.

Excursii similare


India, taramul Maharajahilor
De la 1302 €

Cascada Victoria, Zambia – o minu ...
De la 2.800 €

Sanctuarul natural din Zambia
De la 3.900 €

Tanzania – o locatie exclusivista
De la 4.500 €