Tara: Africa / Maroc

Muntii Atlas recompenseaza vizitatorii cu o combinatie uimitoare de vai, reuniuni la nivel inalt si sate traditionale agatandu-se de munte. In aceasta aventura activa, una dintre cele mai frumoase regiuni naturale ale Marocului, vei experimenta privelisti magnifice bucurandu-te de intalnirea cu localnicii de-a lungul traseului.

Vei rememora activitatile de peste zi in fata cinei proaspat gatite. Drumetiile vor reprezenta o provocare, insa iti vor lasa suficient timp sa te odihnesti in timp ce o  sa admiri peisajele care iti taie respiratia.

 

Puncte de interes:

 • Peisajele spectaculoase ale Muntilor Atlas de culoare predominant rosie si contraste epustuflante intre zonele stancoase aride, cu zonele impadurite sau cu albul inzapezit al culmilor – una dintre cele mai frumoase regiuni ale lumii
 • Ascensiunea in sine cu punctul culminant pe Varful Toubkal. In zilele senine poti avea o perspectiva fantastica – panaroma lantului muntos (cu multe varfuri de peste 3000 de m, si creste montane la 4000 de m altitudine, vai, depresiuni si zonele desertice la poale, uneori chiar si vizibilitate clara pana la Oceanul Atlantic situat la peste 200 de km.
 • Catunurile berbere pierdute ale inaltimilor, locuri pe unde timpul a uitat sa mai treaca, unde arhitectura si obiceiurile s-au pastrat intacte timp de secole – contactul cu populatia locala
 • Zi de zi – gastronomia marocana
 • Orasul Marrakesh – spectacolul urban, muzeele si monumentele sale, pietele, souk-urile sale
Tara: Africa / Maroc

Tipul excursiei: Expeditie

Nivelul de servicii: Basic

Gradul de solicitare fizica: 4 – 5

Tara: Africa / Maroc

Ziua 1

Sosire Marrakech, transfer de la aeroport si instalare la hotel (cazare la hotel 2*). Recuperare in urma voiajului sau timp liber pentru a vizita zone ale orasului Marrakech.

Ziua 2

Plecare cu microbuzul (inchiriat pentru grup) la Imlil – 280 km. Imlil este un sat incarcat de istorie situat la 1700m altitudine in zona subalpina – o asezare care a ramas neschimbata de secole din vremea in care localnicii si-au gasit refugiu din fata invaziei arabe – secolul 6 EN – vizita locurilor si tura de acomodare 2 ore – cazare la localnici sau in hotel rural.

Ziua 3

Incepem expeditia, cu o prima acensiune (“incalzirea”) pana la 2300 m altitudine (2 h – de mers) – luam pranzul si dupa o scurta “siesta”, continuam ascensiunea pana la 3000m altitudine (6-7h de efort) – cazare la refugiu 3000 m – baza taberei de plecare (6 h mers).

Ziua 4

Foarte devreme dimineata vom parasi refugiul pentru a traversa Masivul Atlasul Mic prin pasul Taddate – 3700m, urmat de coborare pentru a atinge baza tabarei de atac la 3207m – cazare la refugiu (6-7 ore de mers).

Ziua 5

“Atacam” varful Toubkal 4168 m, „infingem steagul” (poze, ceaiul fierbinte, etc.) si retur – 4h de efort (+/-1h) sau mai mult daca traseul este inzapezit. Intoarcere la un refugiu situat la 3207 m altitudine.

Ziua 6

De la refugiu continuam ascensiunea catre al 2-lea pas la 4083 m altitudine pentru a vizita un altar sfant situat la 2310 m altitudine. Circuitul montan (70 km) se incheie la Imlil, catunul situat la 1700 m altitudine unde vom petrece noaptea la localnici sau in acelasi hotel rural.

Ziua 7

Zi intreaga dedicata vizitei orasului. Vom descoperi impreuna cultura, trecutul sau, magia locurilor si atractia lor irezistibila – Mormintele Saadies, Palatul Bahia, Moscheea Koutobia, marele Souk de la Semmarin, Muzeul Said, piata magica Jamaa F’naa unde calatorii lumii vor lua primul contact cu ambianta cosmopolita si atmosfera de basm basm oriental – imblanzitori de serpi, povestitori, vanzatori ambulanti plini de surprize, dansatori, acrobati, muzicieni. Noapte linistita in Marrakesh – cazare intr-un riad de sarm…sfarsitul unei aventuri de vis.

Ziua 8

Micul dejun, transfer la aeroport, imbarcarea pentru zbor.

Tara: Africa / Maroc

Pret fix de 900 EUR / persoana

Ce este inclus:

 • transferul de la si catre aeroport
 • cazare si masa pe toata durata sejurului in Maroc
 • transportul si asistenta logistica (van 12 persoane, soferi si combustibil) in Maroc +  bucatarie mobila pana la 3200 de m
 • ghizii montani, insotitorii de grup marocan si roman
 • intrarile la muzee si alte obiective vizitate in Marrakech

 

Si ce nu este inclus:

 • Zborurile internationale
 • Asigurarea medicala de calatorie
 • Mesele nespecificate ca fiind incluse

 

Activitati optionale:

 • intrarea si un cocktail intr-un jet-set night-club din Marrakech

 

Iti putem personaliza vacanta in functie de preferinte. Spune-ne doar ce-ti doresti.

Se aplica termenii si conditiile Exploratist Adventures.

Excursii similare


Surf si Yoga in Portugalia
De la 975 €

Paradisul snowborder-ilor
De la 350 €

Schi cu familia in Ötztal
De la 700 €

Schi in Kaprun
De la 250 €