Tara: Asia / China

In acest itinerariu unic vei descoperi principalele puncte de interes ale Regatului de Mijloc – de la comorile istorice din modernul Beijing la zidurile antice Xi’an si la stralucirea cosmopolita a Shanghaiului contemporan, reusind in acelasi timp sa oferi ceva in schimb comunitatii.

De la palatele si templele din Beijing te vei aventura catre provincie ca sa admiri maretia Marelui Zid si sa lucrezi alaturi de tinerii cu dizabilitati intelectuale la un centru specializat, din cadrul unei ferme organice.

In Xi’an vei putea admira Razboinicii de Teracota, vestiti la nivel mondial, in Chengdu te vei delecta cu preparatele condimentate ale bucatariei Sichuan si vei face voluntariat in cea mai mare rezervatie de ursi panda din lume, pentru a asigura supravietuirea acestor animale simboluri al Chinei, care vor putea astfel sa incante si generatiile viitoare.

 

Puncte de interes:

 • Plimbari pe strazile din Shanghai
 • Orasul interzis, Palatul de vara si Templul raiului din Beijing
 • Marele Zid Chinezesc
 • Piata Tiananmen
 • Armata Razboinicilor de Teracota
 • Actiuni de voluntariat la o ferma organica rurala din China de Nord
 • Intalnirea ursilor panda la Centrul Bifengxia care se ocupa de cresterea si protejarea acestora
Tara: Asia / China

Tipul excursiei: Voluntariat

Nivelul de servicii: Standard

Gradul de solicitare: 2

Tara: Asia / China

Ziua 1 Beijing

Sunteti liberi sa ajungeti in Beijing la orice ora in cursul zilei, deoarece nu sunt activitati planificate pentru aceasta zi. Grupul se va reuni la ora 18:00. Va rugam sa verificati ca ati primit mesajul din partea Directorului de Experienta Turistica. Dupa intalnire, exista posibilitatea degustarii unor preparate culinare locale la un restaurant din oras, impreuna cu nou-formatul grup.

Ziua 2 Beijing

Plecare dimineata devreme pentru explorarea coridoarelor si cladirilor Orasului Interzis. Veti poposi in mijlocul Pietei Tianamen si veti asculta despre importanta acestor locuri pentru populatia Chinei moderne. Dupa-amiaza veti avea timp liber pentru a explora traditionalele alei “hutong” din Beijing sau Templul Raiului, un refugiu al pensionarilor chinezi unde acestia exerseaza caligrafia cu apa, practica tai chi sau isi plimba greierii de companie.

Zilele 3-5 Beijingul rural

Descoperiti maretia Marelui Zid inainte sa mergeti pentru doua zile intr-o comunitate a unei ferme organice apartinand proiectului pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, asistand la planificarea si coordonarea unuia din noile proiecte cum ar fi arena de echitatie pentru tratamentul autismului.

Zilele 6-7 Xi’an

Vizitati una din cele mai mari comori arheologice ale Chinei- Razboinicii de Teracota. Optional, puteti face tururi cu bicicleta pe zidurile antice ale orasului. In ziua 7 veti avea timp pentru o plimbare pe zidurile antice care inconjoara inima orasului modern. Veti putea face turul a doua din emblemele provinciei Xi’an: Turnurile Tobei si Clopotului inainte sa continuati calatoria catre Chengdu.

Ziua 8 Chengdu

Va veti putea bucura de un tur relaxant al parcurilor sau templelor orasului Chengdu. Optional, puteti vizita Opera Sichuan.

Zilele 9-12 Centrul Panda Bifengxia

Voluntariat la Rezervatia ursilor Panda Bifengxia. Indatoririle de voluntariat includ culegerea de bambus si alte tipuri de mancare pentru uriasi si pregatirea unui mic dejun copios. Ursii vor savura mancarea dupa practicarea ritualului obisnuit de intindere dupa somnul lung. Curatarea zonelor de joaca si a tarcurilor asigura un mediu sigur si curat in care populatia de panda se poate inmulti; ocazional exista si oportunitatea de a ajuta personalul permanent sa adune date despre comportamentul indivizilor. Activi mai ales dimineata, veti avea destule oportunitati sa vedeti puii in actiune in locul de joaca, proiectat sa incurajeze miscarea si socializarea acestor fiinte destul de solitare. Cazarea aici este modesta dar experienta aceasta unica merita efortul. Transfer cu tren rapid de noapte catre Shanghai.

Ziua 13 Shanghai

Sosirea la Shanghai cu noul tren rapid de la Chengdu, check-in la hotel si intalnire cu ghidul pentru un tur in centrului orasului Shanghai.

Ziua 14 Shanghai

Plecare la orice ora.

Tara: Asia / China

* Pret incepand de la 1.652 EUR/persoana

Ce este inclus:

 •  Excursii cu ghid la Marele Zid chinezesc, Orasul Interzis si Piata Tiananmen
 •  Oportunitati de voluntariat in cadrul unei comunitati speciale in afara Beijingului
 •  Tur de orientare in Xi’an, tur al Razboinicilor de Teracota
 • Voluntariat la Rezervatia Panda Bifengxia si tur de orientare in Shanghai
 •  2 mic dejunuri, 2 pranzuri, 2 cine
 •  Hoteluri/pensiuni (11 nopti), tren de noapte (2 nopti)
 •  Trenuri de noapte, autocar privat sau autobus public, bicicleta, mers pe jos
 •  Director de Experienta Turistica vorbitor de limba engleza, pe tot parcursul excursiei, ghizi locali
 •  Experienta pentru grup mic; Maxim 15, Mediu 10

 

Si ce nu este inclus:

 • Bilet de avion
 • Transferuri catre/de la aeroport (pot fi incluse la cerere)
 • Mesele nespecificate ca fiind incluse
 • Asigurarea medicala de calatorie

Iti putem personaliza vacanta in functie de preferinte. Spune-ne doar ce-ti doresti.

Se aplica termenele si conditiile Exploratist Adventures


Excursii similare


Excursie de voluntariat in Peru
De la 1.110 €

Proiectul Costa Rica
De la 933 €